Facebook, Whatsapp, Instagram picate

Facebook, WhastApp și Instragram au picat în întreaga lume !

Majoritatea utilizatorilor retelelor Whatsapp, Facebook şi Instagram din lume, inclusiv cei din România, sunt afectati din cauza indisponibilitătii acestor servicii, toate fiind administrate de Facebook.

Luni seara, în jurul orei 18:30, utilizatorii platformelor de Facebook, WhatsApp și Instagram au constatat faptul că nu pot utiliza platformele preferate de socializare. Dacă în primă fază cei mai multi au crezut că probleme sunt din cauza furnizorului de Internet, sau chiar probleme la nivelul telefoanelor, ușor ușor au realizat faptul că Internetul le funcționează, însă aplicațiile respective nu.

Într-un mesaj pe Twitter, Facebook afirmă că: „Suntem conștienți că unii oameni au probleme în a accesa aplicațiile și produsele noastre. Lucrăm la remedierea lucrurilor cât de rapid posibil și ne cerem scuze pentru inconveniență”.

facebook picat

Din verificările noastre, este posibil ca serviciul care afectează indisponibilitatea rețelelor de socializare să fie serverele DNS. Deși acest lucru nu este confirmat încă și este cunoscut faptul că Facebook nu are un singur server DNS, ci mai multe, răspândite prin toată lumea, a fost luat în calcul de specialiștii în domeniul IT&C.

Noi credem că este foarte posibil ca problema să fie generată inclusiv din cauza unor erori de rețea, care conduc la anunțarea claselor IP ale Facebook în Internet, în mod eronat.

Astfel de probleme nu doar ca îți afectează imaginea, dar și businessul. Se pare că acțiunile companiei, listate la bursa de la New York au scăzut cu 5.8% la ora 19:00 și sunt în continuă scădere.

Imaginați-vă ca un atac cibernetic să vă afecteze disponibilitatea serviciilor sau chiar datele clieților. Acesta poate fi un incident care poate conduce la închiderea afacerii.
La Hostclub.ro, întelegem importanța funcționării non-stop a afacerii tale și facem tot posibilul serviciul tău, fie că vorbim de găzduirea de servere dedicate sau alte servicii shared, precum servere vps, să aibă un uptime maxim.