Rețea - Furnizori

Pentru asigurarea conectivității echipamentelor la Internet folosim serviciile celor mai relevanți furnizori din România: DIGI/RCS-RDS, Vodafone/UPC, Telekom, Voxility și suntem prezenți în cele mai mari Internet Exchangeuri: Interlan și BalcanIX. Astfel, putem garanta viteza și banda de Internet necesară asigurării succesului clienților noștrii.

Răcire infrastructură

Suntem foarte atenți la tipurile de echipamente de calcul utilizate. Nu utilizăm servere vechi, deoarece au un raport performanță/consum energie foarte scăzut. Pentru o bună funcționare a echipamentelor de rețea și servere, asigurăm prin intermediul sistemelor de răcire redundante, o temperatură optimă și umiditate în parametrii. Aparatele utilizate sunt din gama profesională, ce asigură răcirea necesară indiferent de temperatura din exterior.

Alimentare energie electrică

Uptime-ul este un factor determinant atunci când discutăm despre succesul unei afaceri. Pentru asigurarea funcționării datacenterului Hostclub, utilizăm surse de energie redundante, un generator diesel de mare putere Cummins – lider pe piața de generatoare electrice, ce asigură o funcționare de până la 48 de ore și UPS-uri redundante, astfel încât un server cu două PSU să poată sa fie alimentat din surse diferite.

Protecție DDoS

Hostclub oferă o soluție integrată, atât prin partenerul nostru Voxility, cât și prin soluție proprie funcțională la nivelul rețelei, care oferă protecție împotriva atacurilor de tip DoS sau DDoS complexe L3-L4. Atacurile de acest tip vizează servere, site-uri web, servere DNS sau de e-mail, aplicații online sau servere de gaming. În general, mulți furnizori de hosting din România evită să ofere servicii clienților care pot fi sursa unor atacuri, pentru a evita disfuncționalitatea rețelelor. La Hostclub, luăm toate măsurile necesare funcționării serviciilor în parametrii, fără întreruperi.

Vrei să afli mai multe despre noi ?

Trimite-ne întrebările tale pe E-mail sau deschide un ticket de suport și îți răspundem în cel mai scurt timp.