servere dedicate anti ddos

Ce reprezintă serviciul de protecție DDoS într-un plan de găzduire și de ce este critic pentru securitate?

Internetul a evoluat rapid pe parcursul anilor, dar nu a rămas încă un mediu complet sigur pentru utilizatorii. Astfel, există amenințări la tot pasul și orice site web poate fi afectat de acestea. Atacurile DDoS implică volume mari de trafic fals, care sunt redirecționate către un server sau un domeniu. Ideea din spatele acestora este aceea de a copleși lățimea de bandă și de a duce la întreruperea funcționării corespunzătoare. Odată ce are loc o asemenea acțiune, persoanele obișnuite nu mai pot accesa paginile. Astfel, există consecințe care îți pot distruge brandul destul de repede. Iată ce trebuie să știi despre asta!

De ce sunt lansate atacurile DDoS?

În multe situații, un atac DDoS este lansat din motive ce țin de competiție. Cu alte cuvinte, există cineva căruia nu-i face plăcere faptul că site-ul tău web are o poziție mai bună decât a lui. Astfel, scopul este cel de a te face să apari mai greu în SERP și să ajungi să fii depășit. Primul atac cunoscut DDoS a apărut cu mai mult de 20 de ani în urmă. Mai precis, în anul 2000 un băiat de 15 ani a oprit temporar site-uri uriașe precum eBay, Yahoo și CNN. Firmele care sunt la un nivel similar s-au confruntat cu amenințări de același tip în multe cazuri, dar acestea nu sunt singurele ținte. În mod contrar, oricine poate întâmpina un atac DDos, atât timp cât este prezent pe internet cu un website.

Cum funcționează atacurile de acest tip?

Atacurile DDoS implică un botnet. Acesta este precum o rețea de computere sau dispozitive cu internet, ce sunt controlate de la distanță printr-un program malware. Ulterior, atacatorul va folosi un software prin care va redirecționa tot ceea ce are la dispoziție către potențiala victimă. Cele mai multe amenințări DDoS sunt de tipul Application Layer. Când are loc un astfel de eveniment, sunt imitate solicitările normale de server. Site-ul web este accesat din fiecare parte, exact precum atunci când vine vorba de vizitatori reali. Inițial, asta nu va reprezenta o problemă, deoarece toate încercările vor părea legitime. Pe măsură ce trece timpul, volumul ajunge însă să fie din ce în ce mai mare și serverul de găzduire web s-ar putea să nu mai facă față. Atunci apare întreruperea serviciului și oamenii ajung să aibă parte de o experiență de navigare inconfortabilă.

Atacurile DDoS mai pot fi cele de protocol, care profită de modul de prelucrare a datelor. Spre deosebire de prima situație, aici botnetul trimite pachete de date și lasă computerul să le asambleze. Din nefericire, nu există confirmare de la adresa IP sursă și reasamblarea ajunge să fie apoi aproape imposibilă. În final, ținta este copleșită și apare procesul de supraîncărcare. Ultima categorie DDoS este formată din atacuri volumetrice. Acestea se aseamănă cu cele application layer, dar amplificarea are loc într-un mod diferit. Scopul este cel că lățimea de bandă disponibilă să fie consumată imediat. Se poate pune accent pe anumite solicitări, precum cele HTTP .

Ce măsuri de protecție există împotriva amenințărilor DDoS?

Dacă te îngrijorează posibilitatea de a ajunge victima unui astfel de atac, mai mult ca sigur te întrebi și ce soluții există. Deși ai putea crede că un pachet de găzduire web cu multe resurse va fi suficient pentru majoritatea situațiilor, aceasta nu este neapărat cea mai bună idee. Pe lângă faptul că atacurile DDoS pot copleși chiar și serverele cu resurse dedicate, vei ajunge să plătești mai mult pentru performanțe de care nu ai nevoie. Așadar, ar fi mai bine să te focusezi pe un pachet de găzduire care să includă protecție pentru amenințările de acest tip. Acest serviciu implică un firewall activ, de tip WAF, pentru atacurile de nivel de aplicație (Layer7), care scanează intrările și separă solicitările normale de cele ce par suspecte. În acest mod, ai parte de mai multă protecție și site-ul tău web rămâne sigur.

La Hostclub, toate serviciile benefiziază de protecție anti-DDoS. Astfel, daca ai un business care necesită un serviciu puternic, verifică oferta noastră de servere dedicate care sunt protejate inclusiv de atacuri DDoS volumetrice la nivel Layer4. Astfel de atacuri nu pot mitigate de firewall sau alte soluții similare software, fiind necesară blocarea atacurilor la nivel de rețea.