gazduire servere vps

Ce beneficii obții atunci când alegi un pachet de servere VPS cu stocare SSD?

Serverele VPS reprezintă una dintre opțiunile de bază ale afacerilor online de dimensiuni mici și medii. Spre deosebire de găzduirea partajată, un astfel de pachet îți pune la dispoziție mai multe resurse și opțiuni de customizare. Pe lângă asta, bugetul pe care-l vei investi nu va fi la fel de mare precum în cazul unui server dedicat. Mai jos vei afla motivele pentru care să alegi o variantă cu stocare SSD, precum și modul în care funcționează aceasta!

Ce presupune tehnologia SSD?
Termenul ‘’SSD’’ reprezintă o prescurtare de la ‘’solid state drive’’. Această tehnologie a apărut de mai puțin timp pe piață decât clasicul HDD, dar a devenit aproape un înlocuitor complet. Beneficiile principale constau în faptul că este consumată mai puțină putere și rezultatele în ceea ce privește eficiența sunt îmbunătățite. Acest lucru este posibil deoarece modul de stocare nu include părți mobile, fiind prevenite încetinirile și erorile de calcul. Un server VPS este divizat dintr-un computer real, iar resursele pe care le primești sunt izolate de restul vecinilor. Cu alte cuvinte, doar tu ești responsabil de modul în care îl folosești. Tehnologia HDD este în general disponibilă la un preț minor, dar a devenit o alternativă recomandată doar pentru cei care vor o soluție de hosting cu multă memorie. Serverele VPS cu SSD sunt mult mai puternice, fiind apreciate de mulți proprietari de afaceri online.

Cum este influențată viteza într-un plan de găzduire virtual?
Pachetele de găzduire VPS suportă un număr mai mare de vizitatori și pot include un procesor avansat, care va fi foarte util atunci când te confrunți cu un trafic ridicat pe website. Cu toate acestea, categoria spațiului de stocare va influența viteza de încărcare. Prin intermediul tehnologiei SSD, ai parte de timpi de răspuns de până la 100 de ori mai rapizi decât pe orice HDD. Citirea datelor are loc instant, iar apoi paginile sunt livrate printr-un transfer fără întârzieri. De asemenea, dacă alegi un pachet de găzduire web din România, vei știi sigur că există un centru de date apropiat de vizitatori. Astfel, te vei adapta la ultimele standarde ale motoarelor de căutare și vei atrage persoane suplimentare pe site-ul tău web. În prezent, nimeni nu așteaptă mai mult de 3 secunde pentru a accesa o pagină, iar lipsa optimizării îți va afecta rata de conversie.

Mediile de stocare HDD au existat din anul 1956, având la bază motoare, discuri și capete de scriere ce se aflau mereu în mișcare. În prezent, acestea sunt considerate de multe persoane depășite, iar singura utilitate ar fi cea de găzduire a unui număr mare de fișiere. În viitor, este posibil ca această tehnologie să dispară complet, iar SSD-urile să fie alternativa standard. Până în 2009, aceeași opțiune era disponibilă doar pentru anumite aplicații. Mai târziu nevoile de consum au dus la o schimbare. La momentul actual, poți utiliza SSD-uri pe orice server VPS cu Windows. De asemenea, pe Linux discurile de acest tip sunt suportate începând de la versiunile cu kernel 2.6.33. Internetul a evoluat rapid, iar afacerile moderne trebuie să pună accent pe partea de UX dacă își doresc să aibă o șansă spre progres.

Care este durata de viață a tehnologiei?
O unitate de stocare SSD nu are componente în mișcare, fiind bazată pe cipuri. Deși există în continuare o sensibilitate la temperaturile extreme, diferența în mediile de hosting este considerată destul de vizibilă. Mai exact, funcționarea poate avea loc la un interval de până la 90 de grade. În comparație, un mediu HDD suportă doar 59 de grade și are părți ce nu se comportă bine la șocurile mecanice. Acum că știi diferențele între ambele soluții, alegerea finală va fi mult mai simplă!

La Hostclub.ro beneficiezi de servere vps pe hardware modern și super rapid, cu backup automat zilnic. Poți verifica oferta noastră pe pagina de găzduire servere vps.