servere dedicate

Când este momentul ideal să treci pe servere dedicate dacă ai un magazin online?

Atunci când ai o afacere online, experiența vizitatorilor pe website trebuie să reprezinte una din prioritățile principale. Deși inițial ai putea utiliza un pachet de găzduire shared sau un server VPS, în timp traficul va ajunge să crească și apare un consum de resurse din ce în ce mai mare. Prin urmare, este important să iei în calcul pachetele de găzduire dedicată. Acestea necesită un buget suplimentar, dar beneficiile pe care le obții te vor ajuta să-ți scalezi business-ul la următorul nivel. Iată ce trebuie să știi despre asta!

Cum este un server dedicat diferit de găzduirea clasică?

După cum sugerează și denumirea, un server dedicat îți aparține în totalitate. Așadar, nu mai există alți vecini care să consume din lățimea de bandă sau memoria computerului și doar tu rămâi responsabil de ce faci cu acestea. De asemenea, securitatea este îmbunătățită și șansele de a contacta un virus sau alt program malware vor fi reduse. Memoria RAM și procesorul vor fi suficient de puternice pentru a susține fluxurile mari de trafic, iar motoarele de căutare vor observa faptul că ai o viteză bună în orice fel de condiții. Astfel, poziția ta SERP se poate îmbunătăți și ai mai multe șanse să ajungi în prima pagină. Pentru orice afacere online, este esențial să existe un host care să fie disponibil 24/7 și să nu fie întreruperi. O găzduire dedicată reprezintă cea mai avansată soluție din prezent, asigurând un mediu mai sigur și lipsit de încetiniri.

Cum știi că ai nevoie de un astfel de plan?

Un semn al faptului că site-ului tău web are nevoie de mai multe resurse este nivelul de trafic. Fenomenul de downtime apare frecvent în cazul pachetelor care nu mai pot susține numărul actual de vizitatori și va avea un impact serios asupra veniturilor. Gândește-te doar căte oportunități ratezi dacă fiecare potențial client sau colaborator nu ajunge să te viziteze. Pe lângă aceste pierderi, nici clienții actuali nu vor fi prea încântați să aștepte pentru a se încărca paginile. În schimb, acest lucru va distruge reputația brandului și îți va face compania să pară lipsită de profesionalism.

Un alt indiciu al faptului că a venit momentul să treci pe servere dedicate este câștigul pe care-l obții lunar din ceea ce vinzi. Dacă deții un magazin online ce a avut creșteri semnificative în ceea ce privește profitul, atunci un pachet de hosting dedicat îți va pune la dispoziție mai multe avantaje de performanțe și securitate. Spre exemplu, poate în pachetul de găzduire actuală nu dispui de acces root complet sau un sistem de operare. Așadar, opțiunile tale de customizare sunt limitate și nu poți face chiar tot ce îți dorești. Găzduirea dedicată mai este utilă în cazul proiectelor web ce își doresc extinderea printr-o aplicație sau să testeze diverse funcții. După ce cumperi un astfel. de plan, te vei bucura de timpi de răspuns rapizi și de un uptime îmbunătățit, care se vor reflecta mai târziu în rezultatele tale.

Cum să alegi pachetul de găzduire dedicată potrivit?

În primul rând, este necesar să acorzi atenție măsurilor de protecție. Orice fel de website care își dorește stabilitate are nevoie în special de funcția de back-up automat. Aceasta permite restaurarea conținutului la fiecare 24 de ore, fiind esențială în cazul atacurilor cibernetice. Un alt serviciu util este cel anti-DDoS, care previne amenințările în care este utilizat traficul fals. Un host dedicat cu tehnologie HDD este potrivit pentru cei care își doresc să găzduiască un număr mare de fișiere. Pe de altă parte, performanțele în acest caz nu vor fi întotdeauna pe măsura așteptărilor. Din același motiv, este recomandat să alegi un pachet de servere dedicate cu tehnologie SSD. Acestea dispun de un procesor performant, care va permite rularea site-ului web în mod corespunzător.

Dacă business-ul tău necesită mai multe resurse și vrei să faci upgrade la un serviciu superior de găzduire, poți verifica oferta noastră de servere dedicate sau ne poți contacta pentru ați pregăti o ofertă în funcție de necesarul tău și de bugetul disponibil.